Atletët Luiza Gega dhe Izmir Smajlaj shpallen kampionë Ballkani

0
220

Ditë historike për Shqipërinë. Dy atletë janë shpallur kampionë në Mitingun Ndërkombëtar të Sallave të Mbyllura në Stamboll të Turqisë. Luiza Gega është shpallur kampione në garën e 3 mijë metrave. Gara ka qenë mjaft e fortë, por në fund ka triumfuar shqiptarja duke marrë medaljen e artë.

Luiza Gega siguroi vendin e parë me kohën 9 minuta e 6 sekonda. Stambolli duket se i sjell fat atletes shqiptare, pasi edhe një vit më parë Gega mori medaljen e artë në garën e 1500 metrave. Ndërkohë që përveç, Luiza Gegës është shpallur kampion edhe Izmir Smajlaj në kërcënim së gjati.