Gjirokastër, zhvillohet festivali ”Divani Lunxhot”

0
260

 

”Divani Lunxhot”, një festival i traditës se zonës së Lunxhërisë, edhe këtë vit mblodhi grupe folklorike nga e gjithë Shqipëria dhe viset e saj. Në këtë festival u percollën tradita e folkut shqiptar, pa lënë  pas dhe veshjet popullore nga zonat e ndryshme një pasuri e vyer e Shqipërisë.

Edicioni i 4-t i ”Divani Lunxhot” një veprimtari kulturore e konsoliduar e folkut dhe traditës është zhvilluar në fshatin e quajtur Dhoksat një nga 100 fshatrat e perzgjedhur si destinacione turistike.

Këtë vit kjo veprimtari u shoqërua edhe nga panairi i kulinarisë dhe punimeve artizanale.