Me 13 qershor Martin Luther martohet kundër rregullit të beqarisë

0
235

Me 13 qershor 1525, Martin Luther martohet me Katharina von  Bora kundër rregullit të beqarisë të dekretuar nga Kisha Katolike për priftërinjtë dhe murgeshat.

Martesa e Martin Luterit me murgeshën Katerina realizoi një revolucion që s’mund të paramendohej. Martesa e një murgu të devijuar me një murgeshë për Mesjetën ishte një ngjarje që llogaritej mëkat i madh.

 

 

image2

image3

image4