Shqipëria, për herë të parë në Konkursin dhe Festivalin Ballkanik të Verës

0
236

Shqipëria merr pjesë për herë të parë në Konkursin dhe Festivalin Ballkanik të Verës që po mbahet në Sofie të Bullgarisë.

Agjencia Shqiptare e Zhvillimit të Investimeve në bashkëpunim me Proclic Webmarketing dhe Organizatën Shqiptare të Somelerisë bënë të mundur që Shqipëria të paraqitet me 5 kantina vere, Cobo, Nurellari, Belba, Kallmet dhe Balaj.

Drejtori i Ndërmarrjeve të Vogla dhe të Mesme, në AIDA, Daniel Guçe, bëri të ditur për ATSH-në, se Shqipëria është i vetmi shtet me 100 % varietete autoktone. “Interesi ka qenë shumë i lartë nga vizitorët dhe importuesit më të mëdhenj të verërave. Paraqitja e verës shqiptare ishte në formë profesionale”.

Sipas tij, qëllimi i pjesëmarrjes në këtë aktivitet është jo vetëm promovimi i verës por dhe bashkëpunimi rajonal për hapjen drejt tregjeve të reja. Pjesëmarrëse në Konkursin dhe Festivalin Ballkanik të Verës janë pothuajse të gjitha vendet e Ballkanit.

13327359_10154179378830349_3316089573124247326_n 13321637_10154179379295349_8256210447316241483_n 13315617_10154179379250349_8727489857479277329_n 13254317_10154179379090349_2453246600200657670_n 13327455_10154179379180349_3577442715387330932_n

Burimi: ATSH