10 mendime pozitive që do t’ju ndihmojnë të gjeni motivimin gjatë ditës

37

Shikoni gjerat me humor

Ka plot gjëra qesharake që ndodhin rreth jush çdo ditë, por mund t’iu mungojnë nëse jeni kapur nga një mendim negativ. Mundohuni të shihni anën me humor në gjëra edhe kur ato duken keq.

Kontrolloni mëngjeset tuaja

Mëngjeset tuaja janë kaotike dhe një rrëmujë e ngatërruar? A e dini nëse e filloni ditën tuaj në kaos, atëherë ka të ngjarë të vazhdoni në atë mënyrë? Do të ndihmonte nëse do të kishit shumë kohë për t’u përgatitur dhe të ishit mjaft herët për t’u siguruar që është një ditë e mirë.

Është e vështirë për disa njerëz të kenë mendime pozitive kur preferojnë të flenë edhe disa orë. Filloni duke përdorur pohime pozitive dhe thoni gjëra të tilla si: “Sot, unë do të kaloj një ditë të mirë”. Ju do të habiteni se sa e ndryshme do të jetë jeta juaj kur filloni çdo ditë në këmbën e djathtë.

Mos gjykoni

Është e lehtë të biesh në një model të gjykimit të njerëzve të tjerë. Sidoqoftë, nuk mund ta lini veten të zhytesh në këtë grackë dashakeqe. Do të ishte më mirë nëse do të mësonit se të gjithë janë njerëzorë dhe askush nuk mund të jetë i pagabueshëm.

Mos jini aq të etur për të drejtuar gishtërinjtë ndaj të tjerëve, sepse jo vetëm që është një mendim negativ, por gjithashtu e vendos veten si superior, gjë që nuk jeni. Mos harroni se të gjithë janë të gabueshëm.

Asnjëherë mos e krahasoni veten me të tjerët

Është e lehtë të shikosh makinën e re të fqinjit tënd dhe të jesh pak xheloz sepse është më mirë se e jotja. Sidoqoftë, kur krahasoni veten me të tjerët, jeni duke u përgatitur për dështim. Mirënjohja do të shkojë shumë gjatë në jetë dhe do të mbajë mendimet tuaja pozitive në rrugën e duhur.

Shmnagni urrejtësit

Gjithmonë do të ketë njerëz që bëjnë ankesa në rrugën tuaj. Ju nuk keni pse të ushqeheni me këtë negativitet. Ju keni fuqinë t’i rregulloni ato dhe të mos bashkoheni kurrë në bisedë.

Bëni ndryshime në jetë

Nëse nuk merrni shanse në jetë, atëherë do të jetoni me keqardhje. Pyetjet “po sikur” mund ta çmendin mendjen tuaj. Mos kini frikë të provoni atë punë të re ose të shkoni në një takim me një interes të ri dashurie.

Dije se të gjitha gjërat mbarojnë

Ashtu si të gjitha gjërat e mira marrin fund, ashtu do të marrin stuhitë me të cilat përballeni në jetën tuaj. Ka një pikë fillestare dhe mbaruese për gjithçka. Ju mund të jeni në një sezon të shkatërrimit financiar, por mos harroni se edhe kjo do të kalojë

Mos bëni gjëra për të kënaqur të tjerët

Ju nuk do të arrini askund në jetë duke e vënë veten në shpresën për të kënaqur dikë tjetër.Ju jeni duke ushqyer negativitet në shpirtin tuaj kur merrni më shumë sesa ato që mund të përballoni. Si mund të keni mendime pozitive kur jeni duke bërë diçka që urreni. Mësoni si të thoni “jo” dhe të merrni kontrollin e jetës tuaj.