10 Mësime nga Ajnshtajni

269

1-Ndiq kureshtjen tënde‘’Unë nuk kam ndonjë talent të veçantë, thjesht jam kureshtar i apasionuar.’’

2-Këmbëngulja nuk ka çmim‘’Nuk është se jam shumë i zgjuar; thjesht qëndroj me problemet më gjatë.’’

3-Përqendrohu në të tashmen‘’Cilido burrë që mund të ngasë makinen në mënyrë të sigurtë ndërkohë që po puth një femër, ai thjesht nuk po i kushton vëmendjen e duhur puthjes.’’

4-Imagjinata është e jashtëzakonshme‘’Imagjinata është gjithçka. Ajo parasheh ngjarjet e ardhshme të jetës. Imagjinata është më e rëndësishme se dija.’’

5-Bëni gabime‘’Një njeri që nuk bën gabime nuk bën asgjë të re.’’

6-Jeto momentin‘’Unë nuk mendoj për të ardhmen- ajo vjen shpejt mjaftueshëm.’’

7-Krijo vlera‘’Mos u përpiq për të qenë i suksesshëm më shumë sesa të jesh vlerë.’’

8-Mos ji përsëritës: ‘’Është marrëzi të bësh të njëjtën gjë në mënyrë të vazhdueshme dhe të presësh rezultate të ndryshme.’’

9-Njohuritë fitohen me eksperiencën‘’Informacioni nuk është dije. I vetmi  burim i dijeve është eksperienca.’’

10-Mëso rregullat, pastaj luan më mirë‘’Duhet të mësosh rregullat e lojës dhe pastaj luan më mirë se çdokush tjetër.‘’