12 vjeçari shqiptar kampion bote në shah

479

Është vetëm 12 vjeç, por Daniel Dardha sot është shpallur kampion bote në shah, duke mundur kështu moshatarët e tij, por edhe më të mëdhenj se vetja, në këtë lojë inteligjence.

Ai është kampioni i botës në shah për moshat nën 14 vjeç. Një sukses vërtet i madh për një fëmijë të vogël, por me një mendje dhe talent për t’u pasur zili.

Një kampion që do të mbahet mend gjatë, por  nuk përfaqëson Shqipërinë, por Belgjikën.

Burimi: Lexo.al