15 këshilla për të jetuar një jetë të shëndetshme

279

Më poshtë do të gjeni një listë me 15 këshilla që ju ndihmojnë të jetoni një jetë pa probleme shëndetësore:

1- Vraponi 10 deri në 30 minuta çdo ditë;

2- Uluni në qetësi për rreth 10 minuta çdo ditë;

3- Pini të paktën 2 litra ujë në ditë;

4- Flini 8 orë në ditë;

5- Jetoni me tre E-të: Energjia, Entuziazmi, Empatia;

6- Luani më shumë lojëra;

7- Lexoni më shumë libra se që keni lexuar muajin e kaluar;

8- Praktikoni meditimin;

9- Kaloni kohë me personat mbi 70 vjeç dhe me personat nën 6 vjeç;

10- Ëndërroni më shumë gjatë kohës që jeni zgjuar;

11- Hani më shumë ushqime që rriten në pemë dhe hani më pak ushqime të përpunuara;

12- Mundohuni të bëni të paktën 3 njerëz në ditë të qeshin;

13- Mos harxhoni energjinë tuaj në thashetheme;

14- Harroni problemet e së kaluarës;

15- Mos mendoni negativisht!

Burimi: Gazeta Express