19 mënyra për të kursyer energji elektrike, si ta ulni me 10% faturën tuaj

4292

Mënyra më e mirë për të filluar kursimin e shpenzimeve të energjisë elektrike është të tregoheni të mençur me mënyrën se si e përdorni energjinë elektrike. Këto 19 ndryshime pa kosto në shtëpinë tuaj dhe mund të kursejnë deri në 500 dollarë ose më shumë në vit, në varësi të një numri faktorësh, përfshirë madhësinë e shtëpisë tuaj.

Nëse mund të realizoni shumicën e 19 ndryshimeve më poshtë, mund të zvogëloni përdorimin tuaj të energjisë elektrike me 10% gjatë vitit.

 1. Fikni dritat e panevojshme

Dy llamba inkandeshente 100 vat të fikura dy orë shtesë në ditë mund t’ju ​​kursejnë 15 dollarë gjatë një viti. Më mirë akoma, kaloni në LED.

 1. Përdorni dritën natyrale

Një dritare e vetme me drejtim jugun mund të ndriçojë 20 deri në 100 herë sipërfaqen e saj. Fikja e një llambë 60 vat për katër orë në ditë është një kursim prej 9 dollarë gjatë një viti.

 1. Përdorni ndriçimin direkt

Fikni dritat e tavanit dhe përdorni llambat e tavolinës, ose të aspiratorit mbi sobë dhe dritat nën sportel në zonat e punës ose të ndenjes, si dhe në kuzhina.

 1. Bëni dushe më të shkurtër

Uji i nxehtë është i shtrenjtë. Nëse dy persona në shtëpinë tuaj shkurtojnë kohën e dushit me një minutë secili, mund të kurseni 30 dollarë gjatë një viti.

 1. Fikni ujin kur rruheni, lani duart, lani dhëmbët

Ulni përdorimin e ujit të nxehtë me 5% për të kursyer rreth 19 dollarë.

 1. Rregulloni atë rubinetin që rrjedh ose pikon

Rregullimi i rrjedhjes së ujit të nxehtë në rubinetin tuaj mund të kursejë deri në 9 dollarë në vit në kostot e energjisë. Mësoni si ta rregulloni rrjedhjen.

 1. Shkëputni pajisjet elektronike të papërdorura

Energjia e Standby mund të përbëjë 10% të përdorimit mesatar vjetor të energjisë elektrike nga një familje mesatare. Shkëputni pajisjet elektronike të papërdorura dhe kurseni 50 dollarë në vit.

 1. Hiq kompjuterin desktop

Nëse jeni ende duke përdorur atë desktop të vjetër, ricikloni atë dhe kaloni në laptopin tuaj. Nëse përdorni laptopin tuaj dy orë në ditë, do të kurseni 4 dollarë gjatë një viti.

 1. Jo në shtëpi? Fikni kondicionerin

Fikeni atë kondicionerin e njësisë së vjetër të dritares për pesë orë në ditë ndërsa jeni larg. Bëni këtë për 60 ditë gjatë një vere dhe do të kurseni 16 dollarë.

 1. Ricikloni ose dhuroni atë TV të vjetër

Ricikloni ose dhuroni TV tuaj të vjetër .. Edhe nëse e përdorni vetëm një orë në ditë, ai LCD 42 inç ju kushton gjashtë dollarë në vit.

 1. Menaxhoni termostatin tuaj

Nëse keni ngrohje elektrike, ulni termostatin tuaj me dy gradë për të kursyer 5% në faturën tuaj të ngrohjes. Ulja e tij pesë gradë mund të kursejë 10%.

 1. Jini strategjik me mbulesat e dritareve

Promovoni qarkullimin e ajrit nëpër shtëpinë tuaj dhe bllokoni diellin e pasdites. Ju mund të kurseni deri në 10 dollarë ose 45 dollarë gjatë verës.

 1. Ulni nxehtësinë në kuzhinë

Shmangni përdorimin e furrës gjatë verës – provoni sallata, smoothie ose Barbecue. Ju do të zvogëloni nxehtësinë në shtëpinë tuaj dhe do të kurseni në kostot e ftohjes së shtëpisë tuaj.

 1. Bëni larje me ngarkesa të plota

Prisni një ngarkesë larje në javë, edhe nëse tashmë jeni duke përdorur vetëm ujë të ftohtë, dhe mund të kurseni 18 dollarë në vit në kostot e rrobave tuaja.

 1. Lani rrobat në të ftohtë

Duke kaluar nga uji i nxehtë në ujë të ftohtë për një mesatare prej tre ngarkesash në javë, ju mund të kurseni deri në 22 dollarë në vit në faturën tuaj të energjisë.

 1. Ndeni rrobat tuaja

Nëse përdorni telat ose tavolinat tharëse për 50% të rrobave, mund të kurseni 65 dollarë në vit.

 1. Jini efikas me ftohjen

Mbani vulat e derës së frigoriferit të pastra dhe të mbyllura me ajër për të mbajtur ajrin e ftohtë dhe jashtë ajrin e ngrohtë.

 1. Evitoni cilësimin e heat-dry për lavastoviljen

Ky opsion është i shtrenjtë. Mos e zgjidhni atë dhe, bazuar në një ngarkesë pjatash në ditë, kurseni deri në 27 dollarë për vitin.

 1. Përdorni mikrovalën, tenxheren me presion ose thekësen-Toast

Një mikrovalë kërkon 15 minuta për të bërë të njëjtën punë si 1 orë në një furrë. Përdorni një mikrovalë në vend të furrës tuaj 4 herë në javë dhe kurseni 13 dollarë në vit.