5 përfitime shëndetësore nga konsumimi i arrave

220

1- Ndihmon në lehtësimin e simptomave të depresionit 
Në sajë të acideve yndyrore omega-3 arrat veprojnë si ilaç natyral kundër depresionin. Hulumtimet kanë treguar se nivelet e ulëta të yndyrës omega-3 mund të kontribuojnë në depresion, si dhe çrregullime të sjelljes. Acidet yndyrore esenciale që gjenden me shumicë tek arrat ndihmojnë në funksionimin e neurotransmetuesve.

2- Përmirësimi i shëndetit të trurit
Yndyrërat omega-3 ndihmojnë në ngadalësimin e plakjes dhe parandalimin e çrregullimeve të lidhura me moshën. Nivelet e larta të omega-3 mund të zvogëlojnë rrezikun e demencës, sëmundjes Alzheimer dhe dëmtimeve të tjera .

3- Përmirësimi i Shëndetit të Zemrës
Përfitimet shëndetësore të arra përfshijnë përmirësimin e shëndetit të zemrës. Studimet kanë treguar një lidhje mes konsumit të arrave dhe përmirësimit të shëndetit të zemrës. Yndyrnat e shëndetshme punojnë për të mbajtur arteriet e pastra, për të përmirësuar qarkullimin, për të ulur inflamacionin dhe për të balancuar nivelet e kolesterolit.

4- Ndihmoni parandalimin e kancerit
Antioksidantë polyphenol të gjendura tek arrat ndihmojnë në luftimin e inflamacionit dhe forcimin e sistemit imunitar për të parandaluar formimin e qelizave kanceroze.

5- Përshpejtojnë metabolizmin
Të pasura në proteina, yndyrna dhe fibra arrat na bëjnë të ndihemi të ngopur. Acidet yndyrore të arrive ndihmojnë në djegien e dhjamit të barkut dhe të nxisin metabolizmin.
Arrat përmbajnë kalcium, magnez, fosfor dhe kalium. Keto lende ushqyese luajnë një rol të rëndësishëm në zhvillimin e një truri dhe trupi të shëndetshëm. Mangani në mënyrë specifike mbështet shëndetin riprodhues, shërimin e plagëve dhe zhvillimin e trurit.