6 trajtimet natyrale për herpesat e brendshëm

0
80

Të gjithëve na ka ndodhur të paktën një herë në jetë të na shfaqet në buzë apo në ndonjë pjesë tjetër të fytyrës herpes. Nëse mendoni se kjo është gjëja më e keqe që mund t’ju ndodhte me siguri nuk keni provuar të ndjeni dhimbjen e herpesave të brendshëm. Kush është mbartësi i virusit Herpes Simplex do të vuajë gjithnjë nga këto të fundit, ndaj është mirë të dini disa metoda natyrale trajtimi.

1-Shmangni ushqimet me sheqer dhe me acit të lartë

Acidet mund të irritojë plagën, të krijojnë ndjesi djegieje dhe zgjasin procesin e shërimit. Bakteret në gojën tuaj shndërrojnë sheqerin në acid, ndaj bëni mirë që dhe këtë produkt ta shmangni.

2-Ndrysho pastën e dhëmbëve

Sipas Klinikës Mayo, pastat dhe shplarësit e gojës që përmbajnë sodium laurel sulfate mund të shkaktojnë herpesa të brendshëm. Nëse vuani shpesh nga herpesat është mirë të blini një pastë dhëmbësh SLS-free.

3-Gargarë me ujë me kripë

Kripa pastron dhe dehidraton plagën duke ndihmuar në procesin e shërimit.

4-Sodë buke

Soda është alkaline, kështu që ndihmon për të neutralizuar acidet në gojë e gjithashtu pastron dhe qetëson dhimbjet në të njëjtën kohë.

5-Shpëlani gojën me hidrogjen peroksid

Peroksidi i hidrogjenit është një antiseptik, kështu që pastron plagën dhe përshpejton shërimin.

6-Aplikoni magnez, ose hani ushqime të pasura në këtë mineral

Hidroksidi i magnezit është alkaline, si soda e bukës dhe ka fuqinë të neutralizojë aciditetin.