7 lajme të mira për ditën e sotme

99

1- Media italiane fut Beratin mes 5 destinacioneve më të mira në Europë

Në këtë listë, Berati nuk mund të mungonte, një destinacion shqiptar i aftë të mrekullojë për arkitekturën e tij piktoreske dhe për shembullin e bashkëjetesës paqësore mes grupeve të ndryshme etnike dhe feve më shumë

 

2- “Scdanderbeg”/ Parma shpall nëntorin muajin e kulturës shqiptare

Shoqata “Scdanderbeg” e emigrantëve shqiptarë të këtij qyteti, në bashkëpunim me Bashkinë e Parmës ka organizuar një program të ngjeshur eventesh kulturore e artistike që do të kulmojnë në 28 Nëntor në Festën Kombëtare të Flamurit më shumë

3- Zall Bastari me rrugë të re

Rruga në Zall Bastar tashmë është hapur tërësisht me dy kalime duke afruar banorët, si dhe produktet bujqësore dhe blektorale të kësaj zone me tregun e Tiranës më shumë

 

4- ‘Krijohet’ Parku Kombëtar “Lurë-Mali i Dejës”; Ja sa do të jetë sipërfaqja e tij

Pas zgjerimit të Parku Kombëtar të “Malit të Tomorrit”, Ministria e Turizmit dhe Mjedisit ka vendosur të zgjerojë edhe Parkun Kombëtar të Lurës. Sipas vendimit të botuar në ‘Fletoren Zyrtare’, ky i fundit do të bashkohet me parkun Kombëtar “Zall Gjoçaj”, më shumë

5- Lehtësira për emigrantët/ E-albania vjen me shërbime të reja për shqiptarët që jetojnë jashtë vendit

Në portalin qeveritar e-albania, janë shtuar shërbimet për shqiptarët që jetojnë jashtë vendit. E-albania njofton se ata mund të aplikojnë për;  Vërtetim mbi Verifikimin e Gjendjes Gjyqësore (Dëshmi Penaliteti) dhe Vërtetim mbi Verifikimin më shumë

6- Zhvillimi i turizmit, 5 milionë euro investime në Alpet e Shqipërisë

Plot 5 milionë euro do të investohen në zonën e Alpeve të Shqipërisë gjatë vitit 2019, në projekte infrastrukturore për të zhvilluar turizmin e zonës. Dy projekte të rëndësishme janë në Pukë dhe Ulëz më shumë

 

7- Magjia e sherebelës shqiptare, ja përfitimet e jashtëzakonshme shëndetësore

Sherebela shqiptare eksportohet shumë në disa kontinente, ajo mund të gjendet në treg, njëlloj siç gjendet çaji i malit dhe me siguri pasi të mësoni mbi vlerat e saj do të nxitoni të gjeni sherebelën e jugut e të veriut më shumë