85 vjet nga reklamimi i Plazhit të Durrësit si vend pushimi dhe turizmi

37

Më 9 Qershor 1937, për herë të parë publikohet dhe reklamohet Plazhi i Durrësit si vend pushimi dhe turizmi.

Sipas gazetave të kohës, atje ishin ngritur vilat e njerëzve të pasur dhe disa kabina publike për qytetarët. Pronarët e “banjove popullore” siq quheshin kabinat, ishin Rexhep Breshku dhe Noti Strati.