A e dini sa mijë ton fiq prodhon Shqipëria në vit?

304

Fiqtë kultivohen prej shekujsh në Shqipëri. Në strukturën e pemëve frutore, ky frut zë vendin e tretë për numrin e pemëve në shkallë vendi.

Varietet e ndryshme kultivohen kryesisht në Bradashesh, Roshnik, Tivaras, Krec, etj.

Ministria e Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural,  bëri të ditur se në të gjithë vendin numërohen më shumë se 850 mijë rrënjë fiq, të cilat prodhojnë gati 22 mijë tonë fruta në vit.

Në Shqipëri rriten disa lloje fiqsh, disa më të hershëm në prodhim e disa të tjerë më të vonshëm, kryesisht të bardhë dhe të zinj, si edhe varietete të fiqve më të vegjël, të quajtur rreka të cilët dalin në treg në fund të verës.