A e dini se…

61

– 1 në çdo 10 persona jeton në ishull.

– Njeriu ka rreth 500000 km fije nervore.

– Jupiteri është aq i madhë sa që mund të zinte brenda tij të gjithë planetët e tjerë.

– Principata e Monakos është vendi me numrin më të madh të telefonave për frymë pasi numëron 1994 telefona për çdo 1000 persona.

– Ura me e larte ne bote është ura mbi lumin Arkansas ne Kolorado te SHBA-se. Lartësia e kësaj ure nga sipërfaqja e ujit është 325 m.

– Fjala e parë e përçuar nëpërmjet telefonit është “Uatson eja këtu – më duhesh” dhe është thën nga shpikësi i telefonit Aleksander Graham Bell qe thërriste ndihmësin e tij Uatson. Ai e mori patentën e telefonit me numër 174465 ne vitin 1876.

– Pavarësisht nga madhësia dhe trashësia një fletë nuk mund te paloset me tepër se 9 here.