Apple prezanton aplikacionin që monitoron kafshët kur ndodhen vetëm në shtëpi

1
epa08353580 A six-week old leopard kitten (Prionailurus bengalensis) in the Debrecen Zoo in Debrecen, Hungary, 09 April 2020. Supporters can contribute to the cost of running the zoo during the coronavirus pandemic by purchasing tickets now at a reduced price and using them at any time within the 12 month following the reopening of the zoo. EPA/Zsolt Czegledi HUNGARY OUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

Kompania ‘’IPhone’’ ka zhvilluar një risi teknologjike e cila përmes një videokamere synon monitorimin e kafshëve shtëpiake kur ato ndodhen vetëm në shtëpi.

Kjo risi u prezantua nga  programuesit e kompanisë Apple në Konferencën e Zhvilluesve (WWDC 2023) dhe quhet ‘’Animal Body Pose’’.

Kamera është në gjendje të identifikojë dhe gjurmojë kafshët përmes telefonit.

Ajo i ‘’njeh’’ ato në 25 pika, nga veshët tek bishti, dhe skanerizon fotografinë në moment: nëse kafsha është ulur, në këmbë apo kërkon ushqim.

Zhvilluesit që duan të përfitojnë nga ky sistem do të jenë në gjendje të krijojnë aplikacione që gjurmojnë automatikisht subjektet në video të drejtpërdrejta në një fushë shikimi 360 gradë.

/ata.gov.al