Arba Kokalari, udhëtimi 27 -vjeçar drejt parlamentit Europian (Foto)

15
Arba Kokalari është shqiptarja e parë që është zgjedhur eurodeputete e Parlamentit Europian.
 
Ja çfarë shkruan ajo për largimin nga Shqipëria, 27 vjet më parë
 
“27 vjet më parë (11 shtator 1992) unë dhe familja ime erdhën në Suedi, menjëherë pas rënies së komunizmit në Shqipëri.
 
Tani unë jam në vendin tim të punës në Bruksel dhe ndihem krenare që jam duke punuar për një Evropë të bashkuar dhe më të mirë. Do jem një gardian kundër ekstremizmit dhe shtypjes”, shkrua ajo.
 
Bravo Arba!
Po.al