Banka e Shqipërisë: Cili është shteti që investon më shumë në vendin tonë

26

Holanda dominon investimet e huaja direkte në vendin tonë për vitin 2021.

Banka e Shqipërisë, bën të ditur se, investimet e huaja holandeze shënuan për 6-mujorin e parë të vitit, vlerën 104 milionë euro.

Sipas BSH-së, investimet holandeze përbëjnë më shumë se 22 % të investimeve të huaja direkte për këtë vit. Në vendin tonë dhe sipërmarrjet holandeze shtrihen në sektorë të rëndësishëm të ekonomisë së vendit.

Sektorët janë kryesisht në energjetikë, Devoll Hydropower, në sektorin e komunikacionit shëndetësisë etj.