Bari, bonus për ata që shkojnë me biçikletë në shkollë ose punë

197

Komuna e Bari-t, në Itali, ka vendosur të paguajë 25 euro në muaj përsonat që do zgjedhin biçikletën për të shkuar në shkollë ose punë.

Projekti është pjesë e një programi kombëtar eksperimental të shkollës së lëvizjes së qëndrueshme në shtëpi dhe punës në shtëpi bashkë-financuar nga Ministria e Mjedisit.

Për të siguruar stimuj konkretë për çiklizëm në qytet, Komuna do të mbështesë financiarisht blerjen e biçikletave (150 euro për biçikletat tradicionale dhe 250 për biçikletat elektrike). Për më tepër, për çiklistët më të mirë, ata që do të udhëtojnë më shumë kilometra, ekziston edhe një ekstrabonus prej 50 euro nëse ata përdorin biçikletën tradicionale dhe 100 nëse e përdorin atë elektrike. Eksperimenti do të zgjasë katër muaj.

Megjithatë, rimbursimi nuk do të tejkalojë 1 euro në ditë dhe 100 euro në katër muajt e provës. Biçikletat do të jetë e pajisur me një sistem GPS kit për monitorimin e kilometrazhit.