BE jep 50 mln Euro për Shqipërinë

31

Bashkimi Europian do ta ndihmojë Shqipërinë me fonde në luftën kundër COVID-19.

BE njoftoi se do t’i dhurojë Shqipërisë 50 milionë euro.

Ja si ndahen fondet

-4 milionë Euro do të shkojnë për pajisjet mjekësore dhe për të mbështetur personelin shëndetësor në krye të detyrës.

-11 milionë Euro të tjera do të shkojnë për mbrojtjen sociale

-Mbi 35 milionë Euro do të shkojnë për rimëkëmbjen e ekonomisë.