Berat, restaurohet Kisha e Shën Triadhës

399

Ka përfunduar rikonstruksioni i jashtëm dhe ai i kupolës në Kishën e Shën Triadhës, në Kalanë e Beratit, e cila ndërhyrjen e fundit e pati rreth 36 vite më parë.

Krahas kishës, edhe Muzeu Ikonografik “Onufri” i është nënshtruar gjithashtu restaurimit. Ai tashmë ka një sallë të re ekspozimi, si dhe mundësinë e një audio-guide në tre gjuhë: shqip, anglisht dhe italisht, si një risi për turistët dhe vizitorët.

Restaurimi i kishës dhe muzeut pritet të tërheqë më shumë vëmendjen e vizitorëve të huaj, të cilët në dy vitet e fundit janë rritur ndjeshëm, nga 7.400 në 2013, në 25 mijë ne 2015.

13557706_1792937354252099_4956228885130792244_n 13537513_1792937184252116_537525123578437138_n 13533288_1792937067585461_3587644956883432763_n 13532874_1792936784252156_3471262314588701358_n 13529228_1792936984252136_4594080028366314273_n 13529212_1792936827585485_5248373700245244203_n 13524398_1792936934252141_1004594038852137440_n 13509066_1792937194252115_1909086806114548223_n 13509034_1792937064252128_7650857231187044457_n 13502117_1792936927585475_3347197185782509439_n 13501891_1792937460918755_6202032490174045671_n 13494764_1792937140918787_8418217239233057841_n 13439241_1792937287585439_8265440243903467061_n