Të ardhurat doganore rritje me 3.1 miliardë lekë gjatë majit

Të ardhurat e mbledhura në buxhetin e shtetit nga Administrata Doganore në muajin maj arritën 19.6 miliardë lekë ose 100...

Shqipëria, vendi i parë në Mesdhe që plotëson kuotën e peshkimit të tonit

Shqipëria është vendi i parë në Mesdhe që plotëson kuotën e peshkimit të peshkut ton për vitin 2023. Këtë e konfirmoi...

Numri i ndërmarrjeve aktive, rritje me 5.6% në 2022-shin

Numri i ndërmarrjeve aktive (përjashtuar fermerët) shënoi një rritje prej 5.6 % në fund të vitit 2022, përkujdrejt vitit...

INSTAT: Mbi 84 mijë fermerë të pajisur me NIPT

Fermerët të cilët shesin produktet e tyre po regjistrohen në zyrat rajonale tatimore, duke u pajisur me numër identifiki...

Prodhimi në HEC-et publike shënoi rritje me 51.6%

Hidrocentralet publike, në tremujorin e parë të vitit 2023, prodhuan 1.614 GWh nga 1.065 GWh të prodhuar në tremujorin e...

Eksportet bujqësore rritje me 5.3 %, mbështetje zinxhirit prodhues-grumbullues

Rritja në eksportet bujqësore vjen pas politikave të duhura që kanë mbështetur zinxhirin prodhues-grumbullues e standard...

Eksportet bujqësore rritje edhe për katërmujorin

Eksportet e bujqësisë shqiptare, pasi kapën shifrën historike të rritjes, por edhe realizimin e objektivit ambicioz të q...

AZHBR: Kosto më të lira për 771 fermerë të luleshtrydheve

Luleshtrydhet e prodhuesve shqiptarë, falë cilësisë që kanë po kërkohen gjithnjë e më shumë jo vetëm në tregun vendas, p...

Mbështetje nga IPARD II, Fieri me 118 sipërmarrje bujqësore me standarde evropiane

Qarku i Fierit është një nga qarqet me potencialin më të lartë të prodhimeve bujqësore, që luan një rol të rëndësishëm n...

Masa për sezonin veror në Durrës

Durrësi është kryeqyteti i turizmit dhe janë marrë të gjitha masat që gjithçka të jetë gati për të pasur një sezon veror...

Poligoni i testimit praktik për leje drejtimi do të kthehet në hapësirë të teknologjisë

Një sipërfaqe rreth 6000 m2 do të kthehet në hapësirë të teknologjisë dhe pikë takimi për aktivitete edukative për mosha...

Mbështetja nga AZHBR, bletaria rriti me 64% numrin e zgjojve

Bletaria është një nga sektorët e rëndësishëm të ekonomisë, e cila ka pasur një zhvillim të konsiderueshëm në vitet e fu...

Shpenzimet për investime, rritje me 8.6 % gjatë 4-mujorit

Shpenzimet e përgjithshme publike, për periudhën katërmujore të vitit 2023, arritën në rreth 172.6 miliardë lekë, me një...

INSTAT: Numri i vizitorëve në mars, rritje me 29.8%

Fluksi i turistëve në muajt e parë të vitit përcjell sinjale pozitive për një sezon të mbarë turistik. Instituti i St...

Aksi Orikum-Dukat plotëson gjerdanin infrastrukturor nga bajpasi i Fierit deri në Palasë

Një pjesë e segmentit të rrugës Orikum-Dukat është gati për t’u hapur për qarkullimin e automjeteve. Kantieri i aksit...

Pikat e grumbullimit, domosdoshmëri për lehtësimin e fermerëve

Ministria e Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural po e mbështet rritjen e prodhimit bujqësor paralelisht edhe me shtimin e pika...

Mbështetja nga Skema Kombëtare, rritet prodhimi dhe eksporti i luleshtrydhes

Fermerët kanë shtuar këtë vit, sipërfaqet e mbjella me luleshtrydhe dhe po shtojnë eksportet e frutit të kuq edhe në ven...

Rikonstruksion i Pallatit të Sportit në Durrës

Në programin “Durrësi një qytet për të gjithë” është parashikuar rikonstruksioni i Pallatit të Sportit ”Ramazan Njala”. ...

Pikë grumbullimi frigoriferike për prodhimet bujqësore në Durrës

Bashkia e Durrësit po parashikon ngritjen e një pike grumbullimi për prodhimet bujqësore në Durrës. Kjo pikë do t’u s...

Mbi 2000 kontrolle në kuadër të Skemës Kombëtare të Mbështetjes 2023

Agjencia për Zhvillimin Bujqësor dhe Rural vijon kontrollet në terren në kuadër të Skemës Kombëtare të Mbështetjes 2023....

AKU: Kontrollet për sigurinë ushqimore sipas BE-së, garantojmë konsumatorin nga ferma në tavolinë

Autoriteti Kombëtar i Ushqimit dhe Instituti i Sigurisë Ushqimore dhe Veterinare garantuan sot konsumatorin se ushtrojnë...

Librazhd-Elbasan, punohet për rehabilitimin e shtresave të dëmtuara asfaltike

Autoriteti Rrugor Shqiptar bën të ditur se, po vazhdojnë me ritme të larta punimet për riparimin e aksit rrugor nacional...

Rruga e re e Mollasit, lehtësi transporti për prodhimet e fermerëve

Rruga e re në Mollas e ka afruar këtë zonë edhe më shumë me qytetin. Investimi në këtë ka qenë një kërkesë e kahershm...

Mbi 55% e SME-ve e sigurojnë 80% të lëndës së parë brenda vendit

Pjesa më e madhe e ndërmarrjeve të vogla e të mesme (rreth 55% e ndërmarrjeve të vogla dhe 39% e atyre të mesme) e sigur...

Hapet tregu i ri publik i Farkës

Në Farkë është hapur tregu e ri “AgroPark” si hapësirë e nevojshme për fermerët dhe konsumatorët, të cilët do të shesin ...

INSTAT: Inflacioni zbret në 4.6 % në prill

Inflacioni, i cili mat ndryshimin vjetor të çmimit të mallrave, po shfaq shenja të ndjeshme ngadalësimi për të gjashtin ...

Çelet panairi Agro-Kulturor në Burrel

Në qytetin e Burrelit është çelur panairi Agro-Kulturor, ku janë ekspozuar produktet bujqësore tipike të zonës, krahas...

Fermerët e Lushnjës, prodhimi i serrave i kontraktuar për shitje

Fermerët që prodhojnë perime në serra në Lushnjë kanë arritur që përpara mbledhjes së produkteve të tyre, t’i kenë të ko...

Grant deri në 70% të investimit në energji të rinovueshme

Energjia e rinovueshme është një nga sektorët që mbështet  programi IPARD II, i bashkëfinancuar nga Bashkimi Evropian dh...

Bordi i Transparencës: Çmimi i naftës 172 lekë/litër

Bordi i Transparencës së Çmimit të Karburanteve vendosi sot që çmimi i shitjes së naftës me pakicë të jetë 172 lekë/litë...

DPSHTRR, simpozium me Federatën Ndërkombëtare të Mjeteve Historike

Drejtoria e Përgjithshme e Shërbimeve të Transportit Rrugor (DPSHTRR) dhe RETRO Albania do të organizojnë për herë të pa...

Rritje me 40% e pagave të zjarrfikësve deri në 2024-ën

Qeveria ka bërë një rritje të konsiderueshme të pagës edhe për 1181 punonjës të Shërbimit të Mbrojtjes nga Zjarri dhe ...

Patentat e makinave, afat vlefshmërie deri në 15 vjet

Ka nisur këtë javë zbatimi i Kodit të ri Rrugor. Ndër ndryshimet e Kodit të ri Rrugor është e zgjatja e afatit të vlefsh...

Hapen 3.5 km të tunelit të Murrizit, pjesë e rrugës së Arbrit

Kanë mbetur vetëm 300 metra pa hapur në tunelin e Murrizit, prej 3.8 km. Aktualisht ka përfunduar hapja e tunelit ndi...

Banka Botërore: Shqipëria me rritjen më të shpejtë ekonomike në rajon, reformat e duhura nga qeveria...

Banka Boterore publikoi sot Raportin e rregullt ekonomik për Ballkanin Perendimor, edicioni i pranverës 23, i titulluar ...

INSTAT: Lënda e parë nga burimet e brendshme natyrore, rritje prej 3.2 %

Në vitin 2021, lënda e parë e nxjerrë nga burimet e brendshme natyrore, e cila përfaqëson sasinë gjithsej të materialeve...

Qendra e Transferimit të Teknologjive ndihmon fermerët të rrisin prodhimin

Posaçërisht në Qendrën e Transferimit të Teknologjive Bujqësore, Fushë Krujë, kryehen analizat e tokës (dheut) me qëllim...

Nga plagë e frikshme pisllëku, Ekoparku i Durrësit tashmë një oaz i gjelbër rekreativ

Ekoparku i Durrësit, nga një venddepozitimi mbetjesh tashmë është shndërruar në një oaz të gjelbër rekreativ. Ekopark...

Numri i vizitorëve në strukturat akomoduese në shkurt, rritje prej 27.2 %

Numri i vizitorëve në strukturat akomoduese në të gjithë vendin shënoi rritje prej 27.2 % në muajin shkurt, krahasuar me...

Serra moderne në Lushnjë mbështetur nga IPARD, orientim drejt eksportit

Shoqata e Bashkëpunimit Bujqësor “Grames”, në Plug të Lushnjës është një nga fermat e financuara nga programi IPARD II...

Panairi “Slow Food”, Prodhuesit Shqiptarë, më pranë tregjeve të sofistikuara ndërkombëtare

11 prodhues shqiptarë të talentuar, që tashmë kanë krijuar markë me prodhimet e tyre autentike u prezantuan në Panairin ...

Skema Kombëtare, mbi 900 aplikime më shumë se vitin e kaluar për mbarështimin e bletarisë

Mbi 900 fermerë më shumë se në 2022 aplikuan këtë vit për subvencione direkte në mbarështimin e bletarisë, nëpërmjet Ske...

Skema Kombëtare, rreth 9 mijë aplikime për mbështetje në blegtori

Rreth 9 mijë fermerë në 12 qarqet e vendit aplikuan në Skemën Kombëtare të Mbështetjes për Bujqësinë 2023, për të përfit...

Inflacioni zbriti në 6.49 % në mars

Inflacioni bazë pësoi një rënie të ndjeshme në muajin mars të këtij viti. Sipas të dhënave të Bankës së Shqipërisë, k...

Skema Kombëtare në Bujqësi, mbi 68 mijë aplikime

Aplikimet për Skemën Kombëtare të Mbështetjes në Bujqësi 2023 janë mbyllur. Për Skemën Kombëtare të Mbështetjes në Bu...

Qendër e re shërbimesh të transportit rrugor në Mat, përfitojnë rreth 5 mijë drejtues mjetesh

Mati do të ketë shumë shpejt një qendër të mirëfilltë shërbimesh të transportit rrugor, kontrollit fizik e teknik dhe li...

Panairi në Verona, vaji i ullirit shqiptar, i 12-ti ndër 600 marka ndërkombëtare

Vaji i ullirit shqiptar renditet në vendin e 12-të, për treguesit e lartë të cilësisë, ndër 600 markat ndërkombëtare që ...

Rruga Fier-Vlorë hapet para nisjes së sezonit turistik

Aksi i rrugës së vjetër Fier-Vlorë pritet të jetë i hapur plotësisht për qarkullimin e automjeteve para nisjes së sezoni...

Aeroporti Ndërkombëtar i Vlorës, gati për 18 muaj

Aeroporti Ndërkombëtar i Vlorës do të jetë gati për 18 muaj. Kërkesa e investitorëve për të investuar në bregdetin e ...

Serra moderne në Lushnjë mbështetur nga IPARD rrit eksportet e perimeve

“Agrocon Albania” ndodhet në Krutje të Lushnjës dhe është një ndër sipërmarrjet më të mëdha për kultivimin e perimeve në...

Punimet në rrugën Maliq-Lozhan i Ri-Strelcë

Në Korçë vijon puna për ndërtimin e rrugës Maliq-Lozhan i Ri-Strelcë. Vijon puna për ndërtimin e rrugës së re Maliq-L...

Mbështetja për bletarinë, AZHBR: Deri tani 3 594 aplikime

Në Skemën Kombëtare të Mbështetjes në Bujqësi 2023, deri tani kanë aplikuar 3 594 fermerë dhe subjekte në masën për mbar...

Eksportet e tekstileve dhe këpucëve, 22.4 miliardë lekë gjatë janar-shkurtit

Eksportet e tekstileve dhe këpucëve, që përbëjnë një zë të rëndësishëm të tregtisë së jashtme të Shqipërisë, gati 28 % t...

Rritet numri i fermerëve të siguruar, ndikim formalizimi përmes skemave mbështetëse

Vitet e fundit sektori i bujqësisë po hedh hapa para në rritje drejt formalizimit. Politikat e subvencionimit nga qev...

Kroçera e parë për 2023 në Sarandë

Në Sarandë është ndalur sot kroçera e parë me turistë nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Raporti i INSTAT-it për tu...

Skemat e mbështetjes në bujqësi, deri në 360 mijë lekë për fermat me të imta

Falë skemës kombëtare të mbështetjes në bujqësi, fermerët mund të përfitojnë deri në 360 mijë lekë mbështetje financiare...

Vijojnë punimet për zgjerimin e aksit Elbasan-Qafë Thanë

Punimet për zgjerimin e rrugës Elbasan-Qafë Thanë, po vijojnë me ritme të larta. Ky aks do të shkurtojë rrënjësisht d...

Skema kombëtare, subvencion deri 150 mijë lekë subjekteve në bletari

Në vendin tonë prodhohen mbi 5 tonë mjaltë në vit. Qeveria po zgjeron mbështetjen me fonde nga Skema Kombëtare për bl...

Skema Kombëtare në Bujqësi, mbi 15 mijë aplikime në ditën e parë

Në ditën e parë të çeljes së aplikimeve në Skemën Kombëtare të Mbështetjes për Bujqësinë dhe Zhvillimin Rural 2023, ës...

INSTAT: 61.5 % e vëllimit të shkëmbimeve tregtare me vendet e BE-së

Shkëmbimet tregtare me vendet e BE-së zunë 61.5 %, të gjithë tregtisë përgjatë muajit shkurt të këtij viti. Sipas rap...
25,582FansaPëlqeje
450NdjekësitNdjek
35NdjekësitNdjek