Bashkëpunimi me 3500 fermerë, fabrika në Berat eks...

Me mbështetjen e Agjencisë së Zhvillimit Bujqësor dhe Rural, përmes programit IPARD, “Gjedra” shpk, një strukturë e re g...

Rriten me 9.3% eksportet shqiptare drejt Gjermanis...

Shkëmbimet tregtare me Gjermaninë në tetë mujorin e këtij viti llogariten në 7.1% të totalit, duke e renditur këtë vend ...

Zvicra, shteti evropian që është investitori më i ...

Gazsjellësi TransAdriatik (TAP), një nga projektet prioritare të energjisë për Bashkimin Evropian, pjesë e Korridorit të...

Zero tatim fitimi dhe zero tvsh, si u lehtësuan 11...

Gjatë 7 viteve të fundit, barra e taksave për 110 mijë sipërmarrje të vogla ka ardhur duke u ulur dhe sot është zeruar s...

Kush paguhet më shumë në Shqipëri? Ja profesionet ...

Ekonomistët, financieret, punonjësit e IT, specialistët e informacionit dhe komunikacionit janë profesionet më të kërkua...

Mollët e Korçës ‘çajnë’ tregjet europi...

Mollët e Korçës prej disa vitesh kanë pushtuar edhe tregjet europiane. Vitet e fundit Korça ka shënuar një kthesë his...

USAID do të mbështesë rritjen e biznesit në Shqipë...

GrowBiz është një iniciativë e re fantastike, e cila është e përqendruar në nxitjen e rritjes së biznesit në Shqipëri dh...

Prodhojnë ‘Kornishon’, 230 fermerë në ...

230 fermerë në qarkun e Fierit prodhojnë mbi 100 tonë trangull “Kornishon” ekskluzivisht për eksport në Austri. Ekspe...

Mbështetje për bujqësinë/ IPARD II, thirrja e tret...

Këtë vit fermerët krahas fondeve që po marrin nga Skema Kombëtare e Mbështetjes për Bujqësinë 2020, përfitojnë financim ...

Nis punën fabrika e re e kromit në Kalimash

Në Kalimash nisi punën fabrika e pasurimit të kromit, “Eurochrome”, një investim shqiptaro-austriako-suedez. Në të është...

1.5 milionë euro grant për rinovimin e anijeve të ...

Pavarësisht pandemisë së Covid 19, peshkimi mbetet një nga sektorët me rritjen më të shpejtë në ekonominë shqiptare. Për...

Shifrat/ A e dini sa rezerva ari ka Shqipëria?!

Tendencës globale për të blerë ar nuk i ka shpëtuar as Banka e Shqipërisë, e cila në 10 muajt e parë të këtij viti ka rr...

Divjakë, rehabilitohen kanalet kulluese

Ndërhyrja më e fundit për rehabilitimin e kanaleve kulluese në Divjakë, do të bonifikojë rreth 44 ha tokë bujqësore, duk...

Si përfitohet pagesa e papunësisë gjatë kësaj peri...

Personat që humbasin punën, edhe si pasojë e krizës së shkaktuar nga koronavirusi i ri mund të përfitojnë pagesën e papu...

Antigone, riçelet pas 10 vitesh ndërprerje Qendra ...

Artizanët e Antigonesë kanë riçelur pas 10 vitesh ndërprerjeje Qendrën e Artizanatit për punimet e leshit dhe pambukut. ...

Mbi 2/3 e vendeve të punës të humbura nga COVID ta...

Në vetëm dy muaj, ekonomia ka rikuperuar mbi 24 mijë vende pune, që do të thotë se 24 mijë qytetarë janë rikthyer në pun...

Berlin, prodhimet shqiptare ekspozohen në panairin...

Prodhimet shqiptare po ekspozohen në një nga panairet më të rëndësishme ndërkombëtare të fruta-perimeve, Fruit Logis...

Nga Gjermania në Suedi/ Rriten me 300% eksportet e...

Eksportet e fruta-perimeve gjatë muajit gusht njohën një rritje prej 300% krahasuar me gushtin e vitit 2019. Krahas r...

700 tonë mandarina nga Saranda u eksportuan në ven...

Eksportet e agrumeve “Made in Albania” furnizojnë jo vetëm tregun rajonal, Kosovë, Maqedoni e Veriut, por tashmë kanë ko...

Mjalti shqiptar kthehet në markë ndërkombëtare, ja...

Bletaria është shndërruar tashmë në një biznes fitimprurës dhe me shumë interes jo vetëm për fermerët por edhe ata që du...

Rritet me 21% prodhimi i energjisë, shifrat për tr...

Prodhimi i energjisë elektrike në vend u rrit në tremujorin e parë të vitit, në vijimësi të luhatjeve të zakonshme vjeto...

Të Martën, aplikimet për pagën 40 mijë lekë/ Proce...

Nga dita e Martë nisin aplikimet e subjekteve dhe individët për të përfituar pagën prej 40 mijë lekësh të vënë në dispoz...

BE miraton 3,3 miliardë euro për Ballkanin, 180 eu...

Bashkimi Evropian miratoi sot propozimin e Komisionit Evropian për një paketë ndihme makro-financiare, prej 3,3 miliardë...

Detyrimi për kompanitë/ Paga 420 euro për punëtorë...

Qeveria shqiptare do t’u imponojë kompanive të ndërtimit që të vendosin një pagë për të gjithë ata që do të përfshihen n...

Miratohet paga prej 40 mijë lekë për mbi 87 mijë i...

Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve bën të ditur se mbi 87 360 individëve u është aprovuar e drejta e përfitimit të pagë...

Nis puna për rikonstruksionin e rrugës Agim – Babu...

Ka filluar puna për rikonstruksioni e rrugës Agim – Babunjë, 4,35 km që lidh dy zona bujqësore të bashkive Divjakë dhe F...

Borxhi publik njeh ulje pas 6 viteve

Borxhi publik i Shqipërisë u ul këtë vit për herë të parë në 6 vjet. Të dhënat e fundit zyrtare nga Ministria e Fina...

AIDA, hapen aplikimet për fondet e ”start up...

Bizneset që duan të rrisin konkurrueshmërinë dhe të rrisin eksportet e tyre në tregjet e huaja mund të përfitojnë nga sk...

Gati kartëmonedha e re 10 mijë lekë/ Me vargje nga...

Kartëmonedha e re 10 mijë lekë, prerja më e madhe e parasë e nxjerrë në emetim deri më tani do të dalë në qarkullim në t...

Monedha shqiptare, forcohen elementët e sigurisë

Banka Qendrore ka përmirësuar cilësinë e emisionit të monedhës shqiptare. Gjatë vitit 2018 Banka Qendrore ka zbatuar ...

Lushnje, vijon puna për ndërtimin e Unazës Bujqëso...

Vijon puna për ndërtimin e Unazës Bujqësore 11 km që lidh të gjithë zonën e Myzeqesë. Segmentet ku punohet: Imesht –...

OST dhe KfW firmosin financimin e linjës 400 kV Sh...

Operatori i Sistemit të Transmetimit dhe Banka Gjermane kfW kanë firmosur marrëveshjen e financimit për projektin e ...

Gazsjellësi TAP nisi shtrimin e tubave në det

Gazsjellësi TAP nisi shtrimin e tubave në det. Kompania që po punon për këtë proces, po përdor anijen ‘Castoro 10’. Tuba...

Nisma e një gruaje ndihmon 1300 fermerë

“Elian Eksport”, pika e grumbullimit të fruta-perimeve e themeluar dhe drejtuar me shumë përkushtim prej një fermereje n...

Shifrat/ Viti 2018, më i suksesshmi në histori për...

Viti 2018 ishte viti më i suksesshëm në histori përsa i përket sasisë së eksporteve shqiptare. Një e dhënë e tillë u kon...

IPARD, do të financohen edhe 4 masa të reja në mbë...

Programi IPARD, do të financojë edhe 4 masa të reja në mbështetje të bujqësisë shqiptare. Agjencia e Zhvillimit Bujqë...

Rriten depozitat e shqiptarëve në banka, ja shifra...

Depozitat në lek dhe valutë, në sistemin bankar vijojnë të ruajnë trendin e rritjes pozitive. Sipas të dhënave të Ban...

Ja si fermerët mund të aplikojnë online për subven...

Fermerët shqiptarë do ta kenë më të thjeshtë të përfitojnë nga fondi i planifikuar në paketën e mbështetjes për bujqësin...

400 milionë lekë shtesë për bujqësinë /386 fermerë...

Rreth 386 fermerë aplikantë të Skemës Kombëtare të Mbështetjes në Bujqësi 2020, rezultojnë përfitues të financimit për z...

Shifrat frymëzuese/ Shqipëria një nga prodhueset k...

Klima e favorshme mesdhetare me kohë shumë të mirë në pjesën më të madhe të vitit e rendit Shqipërinë në një nga prodhue...

Sektori i agrobiznesit/ Rriten financimet në Shqip...

BERZH dhe qeveria shqiptare mbështesin portofolin e kredive deri në 35 milionë euro për hua në sektorin e agrobiznesit d...

Mbi 1 mijë të punësuar, gjigandi i autoveturave in...

Në Fier nisi sot ndërtimi i një vepre industriale të kompanisë jugkoreane “Yura Corporation” për prodhimin e pjesëve tek...

Shqipëria, e treta në Evropë për prodhimin e energ...

Shqipëria renditet e treta në Evropë, pas Norvegjisë dhe Islandës, për prodhimin e energjisë elektrike nga burimet e rin...

Fluturimet e para në aeroportin e Kukësit, vjeshtë...

Në fillimin e vjeshtës së vitit të ardhshëm do të nisin fluturimet e para në aeroportin e Kukësit, që do të ndihmojë eko...

KESH, 1.2 miliardë lekë investime në HEC Koman

Korporata Elektroenergjitike Shqiptare intensifikon investimet për garantimin e sigurisë së veprave, eficencës së prodhi...

Shifrat/ Mbi 12 mijë tonë fruta dhe perime me vler...

Pavarësisht situatës së krijuar nga COVID-19 eksportet e bujqësisë në vendin tonë u rritën me 11.6%. Shifrat e bëra p...

Pamje fantastike/ Nis korrja e grurit në fushat e ...

Pamje te shkrepura në momentin e duhur të ushqimit kryesor të njeriut, grurin! Siç mund ta shihni në FOTOT e mëpo...

Inspektoriati i Punës masë pezullimi për dy subjek...

Inspektoriati i Punës masë pezullimi për dy subjekte Call Center. Kishin vonesa në dhënien e pagave për punonjësit Subj...

Garanci për furnizimin me ushqime, importuam 176 m...

Vendi ynë ka vijuar normalisht shkëmbimet tregtare me vendet partnere përgjatë muajit Mars, pavarësisht situatës së krij...

Tregtia me Kosovën, pikë e përbashkët doganore në ...

Bizneset kosovare do të kenë mundësi, që mallrat e importuar përmes Shqipërisë t’i zhdoganojnë në Durrës. Ministrat ...

Rritet numri i “shefeve”/ Femrat fitojnë terren në...

Rreth 28.9 për qind e bizneseve aktive në vend janë të përqendruara në kryeqytet. Numri i subjekteve në Tiranë ka ard...

Tjetër kompani “low cost” vjen në Shqi...

Linja ajrore me kosto të ulët EasyJet do të fillojë fluturimet nga aeroporti Malpensa në Milano, drejt kryeqytetit të Sh...

Nisin punimet në aksin Kardhiq-Delvinë, Tiranë-Sar...

Ka nisur puna për ndërtimin e rrugës Kardhiq-Delvinë Rruga e re kombëtare Kardhiq-Delvinë ka një potencial të jashtëz...

IPARD II/ Aplikimi për pajisje bujqësore, lehtësir...

Aplikantëve në programin IPARD II, për investime nën 100 mijë euro, në pajisje dhe mekanikë bujqësore, nuk ju kërkohet v...

12 145 tonë mallra janë duke u përpunuar në portin...

Në portin e Durrësit po vijon puna për përpunimin e anijeve tregtare. Ministria e Infrastrukturës dhe Energjisë bën t...

Analiza e FMN: Nuk do të rikthehen më çmimet e lar...

Rënia historike e çmimeve të naftës në dy vitet e fundit duket se i ka vënë vulën furnizimit në perspektivat afatgja...

BE jep 180 milionë euro ndihmë financiare për Shqi...

BE ka miratuar programin e asistencës makro financiare për 8 vende kandidate, mes tyre dhe Shqipëria e cila do të përfit...

Rimbursimi e përjashtimi nga TVSH i shërbimeve në ...

Udhëzimi për aplikimin e normës 6% të kompensimit të fermerëve, si dhe përjashtimet nga TVSH-ja të disa shërbimeve të rë...

Perimet dhe qumështi dominojnë prodhimin bujqësor ...

Bujqësia shqiptare vazhdon të jetë sektori me peshën më të lartë në ekonominë shqiptare me rreth 19 për qind të totalit ...

Kreditë e buta në Tiranë/ Këtë vit përfitojnë 1 mi...

Programi i subvencionit të interesave të kredisë nga bashkia e Tiranës do të hapet në fillim të muajit shkurt. Këtë v...
25,612FansaPëlqeje
450NdjekësitNdjek
25NdjekësitNdjek