Dalin pamjet/ Ja si do të transformohet PIRAMIDA

65

Publikohen pamje nga projekti për transformimin e Piramidës duke e kthyer në një pikëtakimi të ri për më të rinjtë me të ardhmen përmes “Qendrës Rinore për Teknologjitë Krijuese”.

Projekti i rivitalizimit të Piramidës së Tiranës synon transformimin e saj në një qendër multifunksionale në qytet, duke siguruar hapësirë për të rinjtë dhe njerëzit që të angazhohen në art, kulturë dhe teknologji krijuese.

Plani synon të krijojë simbolin e ri për Tiranën, ku ndërtesa është e arritshme nga të gjitha anët.

Risia e rivitalizimit të qendrës qëndron në faktin se TUMO është një lloj i ri i përvojës arsimore në kryqëzimin e teknologjisë dhe dizajnit.

Të rinjve do t’u jepen veglat dhe njohuritë që kanë nevojë për të arritur potencialin e tyre dhe ata do të jenë në gjendje të krijojnë rrugën e tyre të të mësuarit.

TUMO i ndihmon këta fëmijë të fuqizojnë kreativitetin e tyre dhe i mbyllin ato me aftësitë e shekullit 21 dhe i përgatit ato për punë globale në të ardhmen.

Programet që do të ofrohen nga TUMO janë:

– Animation

– Zhvillimi i Lojërave

– kinematografia

– Ëeb Design

– Music

– Shkrimi

– Vizatim

– Dizajn Grafik

– Modelimi 3D

– Programim

– Robotics

– Grafika e lëvizjes

– Fotografi

– Media e re