Dëshironi të jetoni më gjatë?! Lexoni libra

478

Librat kanë fuqinë të na bëjnë të qeshim dhe të qajmë. Por, po sikur të kenë edhe të mira shëndetësore gjithashtu?

3 600 përsona mbi moshën 50 vjeç morën pjesë në një studim nga Universitetit i Yale. Ata që lexonin 3.5 orë në javë jetuan 2 vjet më shumë se ata që nuk lexonin. Studimi ndoqi për 12 vjet pjesëmarrësit. Të lexuarit, rriste jetëgjatësinë pavarësisht gjinisë, pasurisë apo edukimit. Studimi nxori që të lexuarit e librave ishte më efikas se të lexuarit e revistave apo gazetave. Leximi i librave, përfshinë më shumë të menduarit sesa leximi i revistave.

Studimi nxori gjithashtu se kjo mirëmbante funksionimin e trurit dhe çonte në një jetë më të gjatë.

[fbvid]https://www.facebook.com/worldeconomicforum/videos/10154095553151479/[/fbvid]