Durrës: Panairi mbarëkombëtar i librit me 550 tituj të rinj

295

Shëtitorja Taulantia në Durrës do bashkojë pushuesit dhe adhuruesit e librit dhe të leximit në edicioni e tretë të Panairit Ndërkombëtar të Librit Shqip “Durrës Script”.

Ky aktivitet zhvillohet nga data 9 deri në 12 gusht dhe organizohet nga shoqata kulturore “Durana” dhe Bashkia e Durrësit. Në stendat e këtij panairi do të përfaqësohen 65 shtëpi botuese, që vijnë nga Shqipëria, Kosova, Maqedonia, Mali i Zi, Greqia, Italia, Anglia dhe risi për këtë vit është ardhja e përfaqësuesve të shtëpive botuese nga SHBA.

Rreth 60 mijë tituj librash do të jenë të pranishëm nëpër stenda, nga të cilat 550 janë tituj të rinj, të prodhuar enkas për këtë panair. Përfaqësues nga te gjitha trevat e vendet ku jetojnë shqiptarë, ku kultivohet, shkruhet e botohet fjala shqipe, shtëpi botuese qofshin, shoqata a botime individuale,vijnë në këtë panair të përbashkët.