Dy truket që duhet të dini për të kuptuar nëse vaji i ullirit është 100% organik

124
Ka dy mënyra për t’ju ndihmuar të blini markën origjinale të vajit të ullirit.
1. Nëse e ruani në frigorifer, vaji i ullirit bëhet i paqëndrueshëm dhe i trashë, por kur nxirret nga frigoriferi gjithmonë do të kthehen në formën e tij të lëngshme. Nëse vaji juaj nuk është i trashë në frigorifer, atëherë na vjen keq që ju them se keni blerë ndoshta një markë të rreme.
2. Vaj i ullirit origjinal është lehtësisht i prekshëm nga nxehtësia
Nxehtësia dhe drita mund të prishin me lehtësi vajin e ullirit me cilësi të mirë. Gjithmonë zgjidhni vajin e ullirit të mbyllur në shishe qelqi dhe sapo të ktheheni në shtëpi, mbajeni ca në një shishe të vogël dhe ruajeni në dollap, por asnjëherë në afërsi të sobës ose burimit tjetër të nxehtësisë. Mbani pjesën tjetër të vajit në një temperaturë prej 15 ° C. Nëse atij që keni blerë nuk i ndodh gjënë dollap apo afër nxehtësisë atëherë ai nuk është100% organik.