E thotë shkenca: Inteligjenca trashëgohet nga nëna

172

Studimetet tregojnë se inteligjenca trashëgohet nga nëna

Sipas shkencës, njerëzit e zgjuar duhet të falenderojnë nënat e tyre, duke qenë se janë përgjegjëset kryesore të transmetimit të gjeneve që lidhen me inteligjencën. Mendohet se 40-60% e inteligjencës trashëgohet.

Por inteligjenca nuk është vetëm gjenetike, pasi studime të tjera kanë treguar se si nëna luan një rol shumë të rëndësishëm në zhvillimin intelektual të fëmijëve të saj, përmes kontaktit fizik dhe mbështetjes emotive.

Në fakt, lidhja me nënën është e lidhur ngushtë me inteligjencën.

Kërkuesit konfirmojnë se sa më e fortë të jetë lidhja, aq më shumë fëmijët tregojnë se janë këmbëngulës dhe më pak të frustruar gjatë zgjidhjes së problemeve