Ekspertët e teknologjisë: iPhone 13 mund të ketë lidhje satelitore, Kur del?

15

Sipas analistit të shquar Ming-Chi Kuo, iPhone 13 do të ketë lidhje të komunikimit satelitor LEO i cili në thelb do të lejojë përdoruesit të dërgojnë mesazhe dhe të bëjnë thirrje pa mbulim.

Në shënimet e tij të fundit për investitorët, Kuo deklaroi se ai pret që iPhone 13 të ketë mbështetje për orbitën e ulët të tokës ose tiparin e komunikimit satelitor LEO.

Ming-Chi Kuo gjithashtu raportoi se komunikimi satelitor LEP mund të mbërrijë edhe në kufjet AR/VR të Apple të ardhshëm dhe produkte të tjera.

Për ta bërë këtë të ndodhë, thuhet se Apple do të zhvillojë një version të personalizuar të çipit të modemit bazë “Qualcomm X60” i cili do të përmirësojë komunikimin pa pasur nevojë për mbulim të rrjetit lokal.

Kuo beson se komunikimi satelitor LEO mund të krahasohet me teknologjinë “mmWave 5G” për shkak të ndikimit të tij në industrinë e rrjeteve. Tani e tutje, është e mundur që Apple të përdorë të dyja teknologjitë.

Kompania gjithashtu ka krijuar një ekip të dedikuar për kërkimin dhe zhvillimin e teknologjisë.

Në këtë moment në kohë, nuk është e qartë nëse funksioni do të funksionojë vetëm me aplikacionet e mesazheve të Apple si iMessage dhe FaceTime ose nëse aplikacionet e palëve të treta gjithashtu mund të përdorin këtë teknologji të re.

Debutimi pritet të jetë më 14 shtator. Linja thuhet se përfshin modelet iPhone 13 mini, iPhone 13, iPhone 13 Pro dhe iPhone 13 Pro Max.

Burimi origjinal: yahoo