Elbasan, nis procesi i dixhitalizimit të bibliotekës publike

461

Biblioteka e Elbasanit, e cila për nga pasuria që zotëron, renditet ndër bibliotekat më të rëndësishme në vend, ka nisur procesin e dixhitalizimit të saj, për të ecur përkrah me zhvillimet teknologjikie.

Procesi ka nisur fillimisht me fondin e albano-ballkanologjisë, një nga fondet më të rralla, por edhe më të rëndësishme, dhuratë për këtë bibliotekë nga partioti Lef  Nosi.

Për shkak të vjetërsisë së tyre dhe mundësisë më të madhe që të dëmtohen, ky fond do të jetë i pari që do të dixhitalizohet.

E krijuar më shumë se 80 vjet më parë, Biblioteka publike e Elbasanit tashmë numëron 200 mijë libra, koleksione dhe periodikë në gjuhën shiqpe dhe të huaj. Aty gjenden gjithashtu vepra të rralla dhe koleksionet e fondit të priodikut të periudhës para Luftës së parë Botërore.

Burimi: Top Channel