“Eposi i Kreshnikëve” në UNESCO

328

eposi-i-skreshnikeve-arte

Pas polifonisë shqiptare, të regjistruar tashmë si vlerë e trashëgimisë jomateriale e mbrojtur nga UNESCO, është dorëzuar edhe dosja shkencore e projektit “Eposi shqiptar i kreshnikëve në 5 shtete të Ballkanit”, një projekt që përfshin një punë të gjatë të akademikëve nga Kosova dhe Shqipëria, prej 15 vëllimesh.  Dosja mbi eposin është vlerësuar me çmimin e Bashkimit Europian “Europa Nostra”, ndërsa tani vendimi për të kaluar pragun në UNESCO i mbetet diplomacisë.

Burimi: top channel