Eseja e nxënësit grek: Të jesh grek, njësoj si të jesh shqiptar…

382

”Nga të vegjlit dhe të çmendurit mëson të vërtetën”, thotë një apologji e famshme. I tillë është rasti i një nxenesi grek, i cili u kujdes për të vërtetuar në mënyrën më të mirë të mundshme këtë gjë.

Një mësues i cili ishte racist në themel, u kërkoi nxënësve të tij të shkruanin një ese mbi temën “Çfarë do të thotë të jesh grek” dhe reagimi i llogjikshëm dhe i thellë i njërit prej nxënësve greke u bë viral.

Ai përkunder asaj që priste mësuesi i tij, i ka rënë shkurt, thjeshtë dhe qartë duke nënvizuar se greket janë si të tjerët, njerëz normale.

Ja përgjigjja:

“Të jesh grek është njësoj si ai shqiptari, siriani, amerikani, gjermani, turku. Grekët lindin me të njëjtën vlerë dhe vdesin me të. Nuk lind me ndonjë avantazh nga të huajit.

Ai jeton në një vend si pjesa tjetër, vetëm me më shumë diell dhe det. Gjëja negative e këtij vendi është se ka grekë që besojnë se statusi i i tyre, i të qënit grek i bën atë superior ndaj të tjerëve.

Ne të gjithë kemi lindur të barabartë, ashtu siç do  vdesim. Vlera që marrim vjen nga fakti nëse ajo që bëmë në jetën tonë ka ndikuar pozitivisht në jetën e të gjithë njerëzve në planet “.

Lajmi është publikuar nga mediat greke dhe ka pasur një lexueshmëri të lartë.