Facebook, projekt për lidhjen e rrjetit afrikan me atë europian dhe aziatik

68

Kompania Facebook është në bisedime për të shtrirë një kabllo nën det përreth kontinentit afrikan për të ulur kostot e rrjetit social dhe për të forcuar lidhjen e saj me këtë treg të gjerë.

Projekti, i quajtur ”Simba”, personazhi i filmit “Mbreti Luan”, do të lidhë bregun lindor, perëndimor dhe mesdhetar të kontinentit.

Kompania ka në plan ta lidhë rrjetin me atë europian dhe aziatik.