Faqja britanike e rendit Shqipërinë krah Japonisë dhe Dubait: Mes 10 destinacioneve më të mira për 2020

115

“Travel Weekly” ka përmendur edhe Shqipërinë midis destinacioneve më të mira për t’u vizituar në vitin 2020, si Japonia, Dubai, Egjipti, Portugalia, Britania e Madhe, Sri Lanka, Nikaragua, Anktartika e tjerë kur shkruan se:

Shqipëria është guruja e shenjtë e aventurës është zbulimi i një thesari jo shumë të njohur që është praktikisht në pragun tuaj.

”Shqipëria është një nga këta guru’, e pazbuluar, edhe pse e shtirë në një vend të dukshëm midis Greqisë dhe detit Adriatik. Shitjet e kompanisë britanike të udhëtimeve “Explore” për shtetin e Ballkanit janë rritur me një mesatare prej 20% në vit gjatë katër viteve të fundit, ku operatori e quan atë “Kroacia e re”.

”Ellie Marr, specialistja e udhëtimit në Shqipëri për kompaninë e udhëtimeve “Regent Holidays”, shprehet se “i njohur mes udhëtarëve me përvojë të cilët kërkojnë pushime alternative mesdhetare, ish-shteti komunist ofron shumë vende të trashëgimisë kulturore, bregdet të thyer dhe peizazhe të pashkelura, si dhe një kuzhinë unike ku përzihen gatimet turke dhe mesdhetare”.