Filloi ndërtimi i superkompjuterit më të shpejtë në botë

22

Filloi ndërtimi i superkompjuterit më të shpejtë në botë, i aftë për të kryer një miliard e gjysmë veprime në sekondë.

Projekti ka nisur në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, në Oak Ridge National Laboratory (ORNL) të Departamentit Amerikan të Energjisë (DOE) dhe pritet të jetë online në vitin 2021.

Superkompjuteri i quajtur ”Frontier” do të kushtojë mbi 600 milionë dollarë dhe do të jetë i përbërë nga sisteme të përpunimit jashtëzakonisht të avancuar të inteligjencës artificiale.