“Forbes.com”, ja disa këshilla për një vit të suksesshëm

112

Dëshironi të keni një Vit të Ri të suksesshëm?! Sipas “Forbes.com”, këto janë disa nga synimet që bëjnë dhe mbajnë njerëzit që shquhen për sukses.

Që të jeni si ata duhet:

• Të shpenzoni më shumë kohë duke të hartuar listën e gjërave që nuk duhet të bëni.
• Bëni atë që është thelbësore në fillim më pas pjesët e argëtimit.
• Mos nxirrni justifikime.
• Mos gënjeni veten se keni kohë.
• Mos e humbni kohën, por kapni momentin e duhur.

Harper Reed, ish-oficeri i teknologjisë së fushatës së Obamës, ka dhënë këto këshilla:

• Librat janë të rëndësishëm.
• Duhet të përfitoni nga koha që keni, nqs e keni të tepërt jeni të privilegjuar.
• Duhet të gëzoni në privatësi.
• Përdorini mediat sociale në interesin tuaj.
• Besoni në veten tuaj.
• Krijo një rutinë.
• Përqendrohuni në punën që bëni.

American Express, e cila me siguri di disa gjëra të vlefshme në biznes, na tregoi 6 zakonet e çuditshme të njerëzve të suksesshëm, ku përfshiheshin:

• Mendoni prapa për veprimet që bëni.
• Prisni momentin e duhur për të përfunduar një situatë të caktuar.
• Përsëriteni veten në mënyrë që të kuptoni çfarë keni bërë.
• Dhe thoni “jo” më shumë.
• Duhet të jeni të ndryshëm nga të tjerët.