FOTO – Ujëvara e Kardhikaqit, bukuria e fshehur në shpatin perëndimor të Malit të Gjerë

15

Ujëvara e Kardhikaqit gjendet në shpatin perëndimor të Malit të Gjerë dhe ofron peizazhe mahnitëse në çdo stinë të vitit.

Administrata Rajonale e Zonave të Mbrojtura, Vlorë publikoi pamje nga Ujëvara e Kardhikaqit.

Ujëvara del nga shpati i malit dhe ka një pamje të mahnitshme, ndërsa natyra përreth shtrihet e egër, fantastike, me bimësi dhe shpate të pjerrëta mali.

Ujëvara gjendet në shpatin perëndimor të Malit të Gjerë, në afërsi të fshatit të Kardhikaqit, në lartësinë rreth 350 m mbi nivelin e detit.

Uji del nga një e çarë e madhe rrethore në shkëmbin gëlqeror, duke formuar kështu një burim të madh karstik dhe ujëvarë me lartësi 6 m dhe të shtrirë në një gjerësi prej rreth 2 m.

Vizitorët mund të ndjekin itinerarin duke u nisur nga qyteti i Delvinës drejt fshatit të Kardhikaqit.