Fotoja mahnitëse e gorillës së zhytur në mendim merr ‘Çmimin e Madh’

5

Një imazh i një gorille malore të zhytur në mendime me sy të ndezur portokalli mori çmimin kryesor në çmimet e fotografisë afrikane të jetës së egër Benjamin Mkapa 2022.

E bërë nga fotografja me qendër në SHBA, Michelle Kranz, fotografia u vlerësua për kapjen e emocioneve të majmunit, gjatë një ceremonie në Muzeun Kombëtar të Nairobit në kryeqytetin kenian.

Çmimi vjetor, i nisur nga Fondacioni Afrikan për Jetën e Egër, AËF në vitin 2021, mban emrin e presidentit të ndjerë të Tanzanisë, i cili i kushtoi shumë nga koha e tij edukimit të ruajtjes në Afrikë dhe ishte anëtar bordi i AËF. Ai synon jo vetëm të shfaqë punën e fotografëve, por të rrisë ndërgjegjësimin për jetën e egër afrikane në mbarë botën.

“Ne shpresojmë ta çojmë Afrikën në botë dhe ta çojmë trashëgiminë afrikane në pjesën tjetër të Afrikës”, tha Kaddu Sebunya, CEO i AWF.

Ai shtoi se ishte shumë i impresionuar se sa është rritur konkursi që nga përsëritja e tij e parë, me afro 10.000 aplikime nga rreth 60 vende. Këto u zvogëluan nga një panel gjykues për fituesit në 12 kategori, duke përfshirë “Art në natyrë” dhe “Konflikt dhe bashkëjetesë”, si dhe “Çmimin e Madh”.

syri.net