FOTOT/ A keni dëgjuar për tulipanin e Dardanisë

51

Është një tjetër bimë e rrallë e trojeve shqiptare e cila gjendet në qarkun Kukës.
Për hir të së vërtetës duhet thënë që është një lule shumë e bukur, po ashtu shumë e brishtë.

Megjithatë, deri më sot ky mbetet Tulipani i Dardanisë, i identifikuar jo vetmm nga aspektet morfologjike dhe anatomike, por edhe nga analizat e ADN, të pranuara botërisht.

Është vërtet një lule e mrekullueshme.

Fotografuar në lartësinë 930 metra mbi nivelin e detit, diku në qarkun Kukës./ Flora Shqiptare