FOTOT/ Biodiversiteti është ushqimi që hamë, uji që pimë, ajri që marrim frymë

12

Dita Ndërkombëtare e Biodiversitetit është shpallur nga Kombet e Bashkuara në vitin 1993, për të theksuar rëndësinë e biodiversitetit.

Biodiversiteti është ushqimi që hamë, uji që pimë, ajri që marrim frymë. Për më tepër, ne njerëzit jemi pjesë e tij, sepse jemi pjesë e natyrës”, ka thënë Dr. Cristiana Paşca Palmer, nga OKB!

Pra, na duhet një planet i shëndetshëm me ekosisteme të shëndetshëm dhe çdo formë a lloj jetese në natyrë të shëndetshme, që dhe ne njerëzit të kemi një jetë të shëndetshme!
Çdo kush përfiton, kur natyra lulëzon. Mbroje natyrën.