FOTOT magjike/ Laguna e Vainit, “parajsa” e shpendëve

23

Laguna e Vainit është kthyer në një “parajsë” për disa lloje shpendësh. Kjo në sajë të qetësisë që kanë gjetur aty.

Rritja e numrit të shpendëve në lagunë është treguesi më i mirë i shpërblimit të natyrës për qetësinë e shtuar në zonë.

Flamingo (Phoenicopterus roseus) dhe Bajza (Fulica atra) janë dy specie që kanë numrin më të lartë të shpendëve në lagunën e Vainit./ FOTOT – ADZM