FOTOT/ Mrekullia antike më e lashtë se Machu Picchu

20

Fshehur në xhunglën e maleve të Sierra Nevada-s, në Kolumbi, gjendet “Ciudad Perdida”, apo “Qyteti i humbur”. I ndërtuar rreth viteve 800, siti arkeologjik u bë tërheqje turistike, vetëm pasi u zbulua në vitet 1970.

I njohur edhe me emrin Teyuna, mrekullia antike shpesh krahasohet me Machu Picchu-n, pasi të dyja vendet arkeologjike janë të vendosura në kodra, në pyjet e shiut të Amerikës së Jugut. Sidoqoftë, Teyuna është 650 vjet më i vjetër se Machu Picchu peruan, dhe për të mbërritur atje nuk ka trena ose autobusë, ndaj mënyra e vetme është ecja në këmbë për shumë ditë.