Frymëzuese/ 100 Valbona nga Kosova vizitojnë Luginën e Valbonës

101

Ndërkohë që trendi i shqiptareve tenton te përqafojë shijet europiane, ai i shqiptareve te Kosovës neutralizon eksodin e shijeve duke vulosur autenticitetin kombëtar.

Shqiptarët e Kosovës kanë një traditë të bukur, ata u vendosin fëmijëve emrat e qyteteve shqiptare.

Pas vizitës së vajzave me emrin Saranda dhe vajzave me emrin Vlora, iu ka ardhur radha edhe Valbona-ve.

Janë 100 gra me këtë emër që kanë shkuar në Valbonë të Shqipërisë.

Ky organizim është bërë nga ambasada e Shqipërisë në Kosovë.

28 vajza nga Kosova të cilat quhen Vlora me 28 Nëntor, kishin vizituar qytetin nga i cili kanë marrë emrin.