Google Map, tashmë parashikon edhe trafikun

58

Google ka deklaruar se do të përmirësojë përvojën naviguese të secilit përdorues, të Google Map. Risia që do e bëjë këtë aplikacion akoma dhe më shumë të domosdosshëm është, aftësia e tij për të parashikuar trafikun.

Pas shumë studimeve teknologjike, ata arritën në rezultate se duke raportuar se ku kanë ndodhur aksidente automobilistike, rrjedhimisht do të parashikojnë edhe trafikun, dhe do të shkurtojnë kohë për udhëtarët.

Aplikacioni do të jetë në gjendje të parashikojë më shpejt, kushtet e rënda të trafikut dhe të sugjerojë rrugë alternative për të mbërritur sa më shpejt në destinacion. Ky version i Google Map, do të jetë lehtësisht i aksesueshëm nga çdo telefon apo navigator, pasi të bëni “update” versionin e vjetër.