Histori suksesi! Vetëm 30 vjeçe, kush është shkencëtarja italiane që izoloi koronavirusin

391

Tre studiues italianë kanë arritur të izolojnë koronavirusin e ri, një hap thelbësor në zhvillimin e terapive dhe vaksinave të mundshme.

Shkencëtarja e re që sfidoi dhe mposhti laboratorët më me emër në Europë dhe Azi quhet Francesca Colavita.

30-vjeçarja punon me kohë të pjesshme në spitalin Spallanzani ne Romë. Skuadra e kërkuesve në laboratorin e virologjisë në spitalin Spallanzani të Romës ka izoluar koronavirusin në më pak se 48 orë.

Colavita është më e reja e grupit,