Ja 100 fshatrat që do jenë në fokusin e qeverisë për investime

667

Qeveria ka deklaruar tashmë nismën e saj për mbështetjen e ekonomisë jobujqësore në të paktën 100 fshatra të cilat do të jenë pjesë e një program 4 vjeçar. Së fundmi nga 188 fshatra të propozuar Ministria e Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural ka mbyllur listën me të përzgjedhurit ku bien në sy një pjesë e mirë e fshatrave që njihen si destinacione turistike NGA Dardha, Voskopoja, Razma apo Bosboshtica.

Në këtë listë nuk mungojnë as fshatra të tjerë që në lajme I kemi dëgjuar për gjithçka përveç turizmit si Lazarati apo Kalivaçi. Mëposhtëm lista me 100 fshatrat ku do shtrihen investimet dhe mbështetja në programin 4 vjeçar.

Lista me 100 fshatrat

Shkodër, Malësi e Madhe, Pukë

Lëpushë, Razëm/Vrith, Theth, Drisht, Qelëz, Kryezi, Mjedë, Zogaj.

Kukës, Tropojë

Valbonë, Cahan, Shtiqen, Shishtavec.

Lezhë

Fishtë, Ishull-Lezhë, Orosh, Skuraj, Kukël.

Dibër, Bulqizë

Radomirë, Bushkash, Rabdisht, Zerqan, Guri i Bershë.

Durrës, Krujë

Halilaj, Shetaj, Radë, Metaliaj, Shënvlash, Gjepalaj.

Tiranë, Kavajë

Prezë, Marikaj, Shesh, Laknas, Shëngjergj, Pëllumbas, Pezë, German, Karpen, Vilë Bashtovë.

Elbasan, Librazhd

Stëblevë, Dardhë, Rrajcë, Skënderbej, Shushiucë, Gjinar, Shënavlash, Sotirë, Shtremen, Pajovë, Seferan.

Lushnjë, Fier

Goricaj, Krutje, Ardenicë, Libofshë, Luar, Siceqë, Hekal, Çakran.

Berat, Skrapar, Kuçovë

Kozarë, Malas Breg, Roshnik, Qafë Dardhë, Kapinovë, Blezenckë.

Vlorë, Sarandë

Zvërnec, Drashovicë, Plloçë, Kaninë, Dhërmi/Vuno, Kuç, Lukovë, Rusan, Çukë, Mesopotam, Mursi.

Gjirokastër

Kalivaç, Nivicë, Peshtan, Kosinë, Malëshovë, Leuse, Antigone, Zhulat, Dhoksat, Lazarat, Nepravishtë, Sotirë.

Korçë, Pogradec

Lin, Tushemisht, Gurras, Zvirinë, Zaroshkë, Voskopojë, Boboshticë, Dardhë, Arrëz, Nikolicë, Rehovë, Borovë.