Jo më spekulime me çmimet, bursë për prodhimet bujqësore

230

serat-c1200x600

Shpesh herë fermerët ankohen se prodhimet e tyre shkojnë dëm, për shkak të lojërave me çmimet që bëjnë tregtarët.

Qeveria prezantoi projektin për bursën e parë për prodhimet bujqësore, me qëllim eliminimin e spekulimeve me çmimet. Platforma, do të funksionojë në një nga qarqet e jugut ku ka dhe prodhimin të bollshëm. Çmimet do të rregullohen përmes një sistemi elektronik dhe përditësimi është në kohë reale.

Pjesëmarrja në bursë është e lirë, por si për fermerët ashtu dhe për tregtaret duhet regjistrimi fiskal.