Jo vetëm pavarësia, ngjarjet e mëdha që kanë ndodhur me 28 nëntor

22

28 nentori eshte nje prej datave me te rendesishme per shqiptarët. Sot festojmë pavarësinë, por kjo datë lidhet edhe me disa ngjarje të rëndësishme.

1443 – Gjergj Kastriot Skënderbeu, e ngriti flamurin kombëtar mbi kalanë e Krujës.

1912 – Ismail Qemali ngriti flamurin në Vlorë dhe shpalli pavarësinë e Shqipërisë.

1955 – Ditëlindja e Adem Jasharit, heroit legjendar të Kosovës

1997 – Paraqitja e parë publike e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës.

1998 – përmes referendumit mbarëpopullor u adoptua Kushtetuta e Shqipërisë.