Kafshët shtëpiake janë një nga motivimet më të mëdha për të lënë duhanin

0

Një studin i ri zbuloi se një ndër motivimet më të mëdha që njerëzit të lënë duhanin janë kafshët shtëpiake.

Sipas ueb-faqes “HealthDay”, në hulumtimin e bërë nga Departamenti i Menaxhimit Shëndetësor pranë Universitetit George Mason në SHBA, personat kur bëjnë kërkime në rrjetet sociale për të lënë duhanin, ata me më shumë gjasa kanë tendencë të ndërveprojnë me rezultatet se si kafshët e tyre shtëpiake preken nga kjo.

“Rezultatet tona tregojnë se njerëzit janë më të angazhuar me postimet se si pirja e duhanit ndikon negativisht në jetën e atyre për të cilët kujdesen, duke përfshirë kafshët shtëpiake. Këto postime që për njerëzit kanë kuptim, mund të kenë ndikime pozitive që ata ta lënë duhanin”, tha kryestuediuesi Doç. Dr. Hong Xue.

Sipas tij, fushatat anti-duhan mund të përdorin rezultatet e hulumtimit të tyre që të arrijnë sa më mirë tek populli.

Hulumtimi zbuloi gjithashtu se përdoruesit e rrjetit social Facebook kanë më shumë gjasa të angazhohen me postime me video dhe zbuloi se fushatat e mëdha qeveritare dhe jofitimprurëse nxisin më shumë angazhim sesa fushatat e vogla lokale.

/ata.gov.al