KËSHILLA/ Çfarë duhet të bëjmë për të ndërtuar një karakter të mirë për fëmijët tanë?

15
Mother Helping Son With Homework Sitting At Desk In Bedroom

Një edukim i mirë arrihet duke balancuar faktorë të shumtë. Pa dialog nuk ka formim të karakterit. Por vetëm duke folur nuk të çon askund. Si e ndihmoni ta bëni fëmijën tuaj një person të mirë?

Kur mendojmë për fëmijët tanë të rritur, imagjinojmë se gjithçka do të shkojë siç është planifikuar: Ata do të jenë të rritur të angazhuar, me karakter të mirë dhe ndershmëri. Por kemi harruar të bëjmë një analizë të sjelljes sonë përgjatë këtij udhëtimi, kështu që si e imagjinojmë të rrisim këta fëmijë?

Karakteri i një fëmije rafinohet bazuar në gjithçka që ai dëgjon, konsumon dhe sheh. Nuk ka kuptim të zvogëlohet rëndësia e kësaj, pavarësisht sa ndikojnë shkolla dhe njerëzit e tjerë në këtë ekuacion. Në fund të fundit, nëna dhe babai janë agjentët kryesorë të edukimit të fëmijës.

Nëse keni një dialog të hapur me fëmijën tuaj, duke u shpjeguar çdo ditë përgjegjësitë e njerëzve, mund të jeni të sigurt se po merreni me gjysmën e gjithçkaje që ka rëndësi.

Por është e kotë që vetëm të flasësh, janë shembujt që vërtetojnë vërtetësinë e fjalës tuaj. Nëse sjellja juaj nuk përputhet me atë që predikoni, fjalët që përdorni me fëmijën tuaj do të jenë të zbrazëta.

A e keni vërejtur që në vitet e para të jetës së një fëmije, shumica e gjërave që ai bën është duke imituar? Ai kurrë nuk ka qenë në botë, nuk i njeh rregullat e shoqërizimit dhe as nuk di të sillet me njerëzit e tjerë.

Të shohësh një fëmijë si individ nuk është detyrë e lehtë, as të rritësh të rritur të përgjegjshëm dhe të ndershëm. Por dijeni që roli juaj është shumë i rëndësishëm në jetën e tyre, ju jeni referenca kryesore që fëmija do të ketë gjatë gjithë jetës.

Pra, mos e shikoni vetëm fëmijën tuaj, shoqërojeni atë. Dëgjoni me kujdes problemet që flet, flisni me të, mësojini mënyra me shembuj, futeni në rutinën e shtëpisë, tregojini, me shembujt tuaj, si të kapërcejë një pengesë.

Kështu që ju krijoni të rritur të shëndetshëm, njerëz me zemër të mirë, që kujdesen për të tjerët, që i duan të gjithë që jetojnë këtu. Është e vështirë, por në të ardhmen mund të jeni krenarë për të gjithë punën që keni bërë kur të gjithë kanë takuar një të rritur të mahnitshëm që ju keni krijuar!

Burimi: Business Insider